Za vas smo pripravili vrečke presenečenja, v katerih boste našli pridelke in izdelke, ki so na razpolago na naši kmetiji ob vašem naročilu.
Novice
- 28.10.2024 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiVREČKE PRESENEČENJA - NOVOST V PONUDBI NAŠE KMETIJEPreverite več
- 10.03.2024 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiDAN MUČENIKOVPreverite več
Tudi za mučenike veljajo dnevi ugodnih nakupov pridelkov in izdelkov naše kmetije.
- 07.03.2024 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiDAN ŽENAPreverite več
Naj bo dan žena le eden izmed mnogih posebnih dni...
- 14.02.2024 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiRŽ - njene lastnosti in uporabnostPreverite več
Rž je samonikla rastlina, podobna pšenici, vendar bolj bogata po hranilni sestavi. Vsebuje veliko beljakovin, magnezija, kalija, cinka, železa in selena.
- 27.12.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiZDROBOVI CMOKIPreverite več
Polnozrnat pšenični zdrob, znan tudi kot “gres”, je trdni del pšenice in je vmesna stopnja med moko in kašo.
- 21.12.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiZa vsako bolezen rož’ca rastePreverite več
Čaji so napitki prijetnega vonja in okusa, ki blagodejno vplivajo na naš organizem in počutje.
- 03.04.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 Komentarji"Pita" z blitvoPreverite več
Pita z blitvo malo drugače...
- 09.03.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 Komentarji10.MAREC - DAN MUČENIKOVPreverite več
Tudi na dan mučenikov 10.03.2023 na naši kmetiji nudimo ugodne nakupe - na celotno ponudbo ( tudi na že znižane cene) velja 30% popust s kodo MUČENIKI.
- 08.03.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiOBVESTILOPreverite več
Cenjene stranke obveščamo da je promocijska koda za nakupe s popustom za 8. marec DAN ŽENA.
Za napako se vam opravičujemo in vas vabimo k nakupu v naši spletni trgovini.
Lep pozdrav.
- 06.03.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 Komentarji8.MAREC - MEDNARODNI DAN ŽENSKPreverite več
Mame, žene, none, hčerke, tete, sestre, prijateljice... Ženske mnogih vlog, 8.marec je Vaš dan.
- 08.02.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiLISTI RDEČE PESEPreverite več
Ali veste, da so užitni ter zelo okusni in zdravi tudi listi rdeče pese?
- 03.02.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiREGRAT – PLEVEL ALI ZAKLADNICA ZDRAVJA?Preverite več
Zgodaj spomladi regrat požene pritlične, podolgovate in močno nazobčane liste v prelepo košato rozeto. Na srediti te listne rozete se proti soncu dvigujejo pokončna votla stebla, polna belega mlečka, na koncu katerih je bujen kot sonce rumen cvet. Ob zori se cvet odpre, z mrakom pa zapre (zapre se tudi pred prihodom dežja). Ko regrat odcveti se spremeni v značilno okroglo belo-sivo »lučko«, polno puhastih dežnikastih plodov. Kdo vsaj enkrat v življenju ni pihnil v to lučko in gledal, kako se ta puhek kot padalo spušča na zemljo. Veter jih z lahkoto raznaša, zato se regrat enostavno in hitro razmnožuje in ga kot samoniklo rastlino najdemo vsepovsod.
- 02.02.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiZELENJAVA POZIMIPreverite več
Narava nas tudi pozimi bogato obdaruje s svojimi sadovi.
- 31.01.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiVALENTINOVA PONUDBAPreverite več
Z majhno pozornostjo želimo biti del praznovanja ljubezni tudi mi.
- 28.01.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiDOMAČE PŠENIČNE TESTENINE - TANKI REZANCIPreverite več
Domači tanki pšenični rezanci naše kmetije so izdelani iz naše ekološke polbele pšenične moke in naših ekoloških jajc, kar vse jim daje poln, a prijeten okus. So lahko prebavljivi. Priporočamo jih z raznimi omakami, tako zelenjavnimi kot sirovimi, mesnimi ali ribjimi. Serviramo jih lahko kot samostojno jed ali kot prilogo. Kuhamo jih od 9-11 minut. Vmes poskusimo, da pripravimo jed po željenem okusu.
- 18.01.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiOKRASNE IN DIŠEČE PUNČKE IZ CUNJPreverite več
...novo in čar preteklosti, ki sta se prepletla in z združenimi močmi ustvarila nekaj unikatnega, lepega in prijetnega.
- 15.01.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiPreprosta pita z domačim džemomPreverite več
Pito lahko pripravimo na več načinov, sladko ali slano, z različnimi nadevi, okrašeno z mrežastim ali drugim vzorcem. Testo lahko zamesimo z maslom ali oljem.
Danes smo pripravili preprosto pito iz naše EKO polbele pšenične moke ter našim domačim mešanim džemom.
- 08.01.2023 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiOTROBI: PŠENIČNI, PIRINI, RŽENI...Preverite več
Otrobi so trdni zunanji ovoji semen žita in jih pridobivamo z odstranjevanjem semenskega ovoja žitaric pri mletju.
- 24.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiVOŠČILOPreverite več
Iz srca vam želimo mirne ter veselja in lepih trenutkov polne praznične dni.
- 20.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiNEKAJ ČAROBNEGA JE V ZRAKU...Preverite več
Nekaj je v zraku.
Lepega. Nežnega.
Mimobežnega.
Nekaj je v zraku.
Čuti se. Sluti.
Kot dih in dreget.
Kot šum in šepet
v slednji minuti.
Nekaj je v zraku.
Kot vonji cvetlic,
kot lučke kresnic
svetlečih po mraku.
Nekaj je v zraku.
kar odseva v očeh,
kar odmeva v ljudeh
na vsakem koraku.
Je to za pesem
skrivnostni navdih?
Ali ljubezen?
Njen dih in vzdih?
(Tone Pavček: Nekaj je v zraku)
Čas prehitro beži. In že je tu najlepši v letu, čarobni december, čas skupnih trenutkov, družinske topline, stiska rok, ko si voščimo vse najlepše, želimo sreče, zdravja in vsega dobrega. Je čas, ko po prostoru veje prijeten vonj po sveže pečenih piškotih, cimetu, vročem čaju in čokoladi.
Za marsikoga je čas največ, kar mu lahko podarimo. Naj vam bo podarjen čas, čas skupnih trenutkov, družinske topline, ki se čuti in sluti, kot dih in dreget, kot šum in šepet...
- 19.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiPOR – ODLIČNA IZBIRA V ZIMSKEM ČASUPreverite več
Med rastlinami, ki dobro prenašajo nizke zimske temperature je tudi por. Zimska sorta pora ima krajše in bolj čokato belo steblo, s temnozelenimi in bolj bujnimi listi. Por je široko uporaben v kulinariki, saj je zelo okusen in aromatičen. Prav tako je dober vir vitamina C. Naj bo por večkrat na našem jedilniku, saj ni le zelenjava, temveč tudi zdravilna rastlina.
- 15.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiNAŠE KOZEPreverite več
Na naši kmetiji redimo pretežno križance sanjske srnaste in drežniške koze.
- 11.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiDomač kruh z ocvirkiPreverite več
Danes smo pripravili domač kruh z ocvirki po receptu, ki smo ga objavili v blogu pod naslovom "Domač kruh".
- 11.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiIdeja za praznično predjedPreverite več
Tanki rezanci z domačo klobaso so lahko dobra ideja za praznično predjed. Privoščite si tudi kozarec rdečega vina Modri pinot Kristančič. Poiščite domače rezance in vino v naši ponudbi.
- 10.12.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiDomač kruhPreverite več
Doma pečen kruh je ne le najboljši, veseli smo tudi, ko nam "rata", ko v prostoru zadiši in komaj čakamo, da si postrežemo rezino ali dve.
- 25.11.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiBogata, barvita, navdihujoča jesenPreverite več
Vsak letni čas ima svoj čar, vonj in barve. Jesen je druga pomlad, kjer vsak list postane cvet. (Albert Camus)
Drži...
- 25.11.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiMlečni kruhPreverite več
Mlečni kruh je različica kruha, lahko bi rekli, da je malo več kot kruh. Z dodanim sladkorjem in nadevi je lahko tudi zelo okusna sladica.
- 07.11.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiStrniščna repa - ozimnica za ljudi in živaliPreverite več
Strniščna repa je izraz dobila po tem, ker se po žetvi žita seje v preorano strnišče. Ta setev nam bo nudila pridelek repe, ki nas bo ustrezno skladiščena celo zimo oskrbovala z vitamini.
Repa vsebuje veliko balastnih snovi in beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, natrija, kalija, fosforja, ne primanjkuje pa niti železa in vitaminov B1, B2 in vitamina C. Je bogat vir antioksidantov, ki naj bi zavirali procese staranja in preprečevali nekatere kronične bolezni.
- 27.10.2022 - Ekološka kmetija Kobal 0 KomentarjiBUČE, BUČKE ... jedilne, okrasne, tudi kvačkanePreverite več
Na naši kmetiji letos res ni bila letina bučk ter buč, pridelek zadostuje le za samooskrbo ter za hrano našim živalicam. Splet okoliščin in krajši dnevi so botrovali odločitvi, da jih kar ročno izdelamo. Tako so nastale te kvačkane buče, nekatere v barvah, ki nam jih ponuja narava, druge v malo bolj izvirnih, domišljijsko obarvanih kombinacijah. Za vsak okus, za vsako oko, za vsako srce nekaj.