ZELENJAVA POZIMI

Narava nas tudi pozimi bogato obdaruje s svojimi sadovi.

 

Med temi sta nedvomno por in ohrovt, zlasti listnati, ki smo ju v blogu že predstavili in vam ponudili nasvete ter recepte za njuno pripravo. Ohrovti sploh, zlasti brstični, pa razne korenovke in gomoljnice, motovilec, solate, špinača in tudi blitva, vse to so darovi narave, ki jim mraz ne pride do živega in so prava bomba vitaminov in mineralov, ki jih pozimi še toliko bolj potrebujemo. Za ohrovte velja ne le, da jim mraz ne škodi, celo okus jim izboljša.

 

Pozabiti pa ne smemo tudi na radič, tega prelepega in okusnega »kralja« zime, ki pogumno kljubuje nizkim zimskim temperaturam in nam nudi možnost priprave svežih in kuhanih solat, prilog, predjedi in glavnih jedi. Pa na razne vrste solat, zlasti sort endivije, ki s svojimi listi oblikujejo razne oblike rož. Ob nizkih temperaturah jih je sicer priporočljivo zaščititi vsaj z zimsko kopreno.

 

Tudi nekatere korenovke in gomoljevke lahko dolgo zdržijo zunaj: korenje, črna redkev, koreni peteršilja, podzemna koleraba. Pomagamo jim z zaščito z zastirko (npr.slamo), ki jo položimo po posevkih.

 

Kar nekaj svežih zimskih darov narave vam nudimo tudi na naši kmetiji. Vljudno vabljeni, da preverite našo ponudbo na spletni strani. Lahko pa nam tudi pišete po elektronski pošti ali nas pokličete, z veseljem vam bomo odgovorili in pomagali zadovoljiti vaše potrebe.

0
Feed

Oddajte komentar