ZDROBOVI CMOKI

Polnozrnat pšenični zdrob, znan tudi kot “gres”, je trdni del pšenice in je vmesna stopnja med moko in kašo.

 

Uporaben je za pripravo različnih jedi, od glavnih jedi in prilog do sladic.

 

Iz našega ekološkega polnozrnatega pšeničnega zdroba lahko pripravimo rahle zdrobove cmoke, ki so odlična priloga mesnih in zelenjavnih jedi. Z na maslu rahlo popraženimi kruhovimi drobtinami, sladkorjem in cimetom pa jih lahko postrežemo kot malo drugačno, a zelo okusno sladico.

 

Zdrobove cmoke pripravimo po naslednjem receptu:

 

Pol litra mleka zavremo s 40 g masla, mu dodamo 180 g zdroba in dobro premešamo. Tako pripravljena zmes naj pokrita počiva 2 uri. Nato ji dodamo 2 celi jajci in dobro premešamo. Z jedilno žlico oblikujemo cmoke in jih par minut na vsaki strani kuhamo v soljeni vreli vodi.

Po želji in okusu lahko masi dodamo nasekljan peteršilj ali drobnjak, na koščke narezano slanino, jih poljubno začinimo z mletim česnom ali čebulo, idej ne manjka. V pripravi hrane uživajmo, delimo jo z družino in prijatelji, naj gredo dobri recepti iz roda v rod...   

0
Feed

Oddajte komentar