LISTI RDEČE PESE

Ali veste, da so užitni ter zelo okusni in zdravi tudi listi rdeče pese?

Imajo sladkast okus, ki nekoliko spominja na njen gomolj.

 

Lahko jih skuhamo in zabelimo z oljčnim oljem in limonovim sokom, dodamo v zelenjavno juho ali iz njih pripravimo kremno juho. Kot prilogo (samostojno ali skupaj s špinačo in blitvo) jih poparjene ponudimo k mesu in ribam. Surovi mladi listki so okusni tudi v solati.

 

Tako kot gomolj tudi listi vsebujejo kalcij in železo, vitamin A, B6 in C, bogati so z antioksidanti. Rdeča pesa je dober vir mangana, kalija, fosforja in magnezija ter vlaknin.

 

Na naši kmetiji je letos rdeča pesa zelo dobro prezimila in nas še vedno preseneča s svojimi darovi. Skupaj z rdečim radičem, regratom in cikorijo smo mlade liste rdeče pese pripravili v zanimivo pisani ter z vitamini in minerali bogati solati. Preprosto zabeljena z jabolčnim kisom in bučnim oljem je res zelo okusna.

0
Feed

Oddajte komentar